Ịchọgharị uru nke Palmitic Acid

Palmitic acid (hexadecanoic acid inIUPAC nomenclature) bụ aabụba acidya na agbụ carbon 16. Ọ bụ nke a na-ahụkarịjuputara abụba aciddị na anụmanụ, osisi na microorganisms. Yausoro ọgwụbụ CH3(CH2)14COOH, na oke C:D ya (ọnụọgụ carbon carbon na ọnụọgụ abụọ nke carbon-carbon) bụ 16:0. Ọ bụ isi akụrụngwa nkemmanụ nkwusite na mkpụrụ nkeElaeis guineensis(nkwu mmanu), na-eme ihe ruru 44% nke mkpokọta abụba. Anụ, cheese, bọta, na ngwaahịa mmiri ara ehi ndị ọzọ nwekwara palmitic acid, nke ruru 50-60% nke abụba niile.

Achọpụtara Palmitic acid site naEdmond Frémy(na 1840) n'afọsaponificationmmanụ nkwụ, nke usoro na-anọgide taa bụ isi ụzọ mmepụta ihe maka imepụta acid.Triglycerides(abụba) nammanụ nkwubụhydrolyzedsite na mmiri ọkụ dị elu na ngwakọta nke na-esi na ya pụta bụobere distilled.

A na-emepụta Palmitic acid site n'ụdị osisi na ihe dị iche iche dị iche iche, na-adịkarị na ọkwa dị ala. N'ime nri nkịtị ọ dị na yammiri ara,bọta,chiiz, na ụfọdụanụ, yanakoko butter,mmanụ olive,mmanụ soybean, nammanụ sunflower.

Palmitic acid bụ acid fatty juputara nke a na-ahụkarị na anụmanụ na osisi. Ọ bụ isi akụkụ nke mmanụ nkwụ, a na-ahụkwa ya na anụ, ngwaahịa mmiri ara ehi na ụfọdụ mmanụ nri. Palmitic acid dịkwa n'ụdị ntụ ntụ ma nwee ọtụtụ ngwa na ụlọ ọrụ dị iche iche.

A na-ejikarị ntụ ntụ Palmitic acid eme ihe na ịchọ mma na ụlọ ọrụ nlekọta onwe onye. A maara ya maka ihe na-eme ka ọ dị nro, nke na-enyere aka mee ka ọ dị nro ma mee ka akpụkpọ ahụ dị nro. A na-ejikarị ya emepụta ude, lotions, na moisturizers. A na-ejikwa ntụ ntụ Palmitic acid na ngwaahịa nlekọta ntutu iji nyere aka mee ka ọnọdụ ahụ dị mma ma na-edozi ntutu isi.

Enwere ike itinye Palmitic acid na mpaghara ndị a:

Surfactant

A na-eji Palmitic acid eme ihencha,ihe ịchọ mma, na ulo oru ebundị ọrụ ntọhapụ. Ngwa ndị a na-eji sodium palmitate, nke a na-enwetakarịsaponificationnke nkwu. Iji mee nke a, mmanụ nkwụ, nke sitere na nkwụ (ụdịElaeis guineensis), a na-agwọ yasodium hydroxide(n'ụdị caustic soda ma ọ bụ lye), nke na-akpatahydrolysisnkeesterotu, na-ekwenye ekwenyeglycerolna sodium palmitate.

Nri

N'ihi na ọ dịghị ọnụ ma na-agbakwụnye texture na "ọnụ ọnụ” na nri edoziri (nri dị mmaA na-eji palmitic acid na nnu sodium ya eme ihe n'ọtụtụ nri. A na-anabata sodium palmitate dị ka ihe mgbakwunye ekeorganicngwaahịa.

Ọgwụ ọgwụ

A na-eji ntụ ntụ Palmitic acid mee ihe dị ka ihe na-emepụta ọgwụ dị iche iche na ntinye mgbakwunye. A na-ejikarị ya eme ihe dị ka mmanu n'imepụta mbadamba nkume na capsules. A pụkwara iji ntụ ntụ Palmitic acid mee ihe dị ka onye na-ebu maka ihe ndị na-emepụta ọgwụ na-arụ ọrụ, na-enyere aka melite nkwụsi ike na bioavailability ha.

Ọrụ ugbo

A na-eji ntụ ntụ Palmitic acid mee ihe dị ka ihe na-eri anụ. A na-etinyekarị ya na nri anụ ụlọ iji meziwanye ọdịnaya nri na ịdị ụtọ. A pụkwara iji ntụ ntụ Palmitic acid mee ihe dị ka mkpuchi maka ntinye ọrụ ugbo, na-enyere aka melite mgbasa na ịdị irè ha.

Ndị agha

Aluminomnnunke palmitic acid nanaphthenic acidbụ ndịndị ọrụ gellingeji na petrochemicals na-agbanwe agbanwe n'ogeAgha Ụwa nke Abụọimeputanapalm. Okwu "napalm" sitere na okwu naphthenic acid na palmitic acid.

N'ozuzu, palmitic acid ntụ ntụ nwere ọtụtụ ngwa ngwa n'ofe ụlọ ọrụ dị iche iche, na-eme ka ọ bụrụ ihe dị iche iche na ihe bara uru. Njirimara ya na-ekpo ọkụ, nkwụsi ike na ntụgharị na-eme ka ọ bụrụ nhọrọ a ma ama n'etiti ndị na-emepụta ihe na ndị na-emepụta ihe na-achọ imeziwanye àgwà ngwaahịa na arụmọrụ.

fcbgf


Oge nzipu: Eprel-09-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkin

Ọkachamara mmepụta nke mwepu