Alpha Arbutin - Fa'anatura Pa'u Pa'u Mea Gaoioi

O le Alpha arbutin o se mea fa'alenatura e maua i nisi o la'au, aemaise lava i le laau o le bearberry, cranberries, blueberries, ma nisi pulou. O se mea e maua mai i le hydroquinone, o se fa'alapotopotoga e iloa mo ona mea e fa'amalama ai le pa'u. O le Alpha arbutin e faʻaaogaina i le tausiga o le paʻu mo lona gafatia e faʻamalamalama ai le paʻu o le paʻu ma faʻaitiitia ai foliga o le pogisa poʻo le hyperpigmentation.

O le Alpha Arbutin ose mea lauiloa mo le tausiga o le pa'u mo le tulimata'i o le hyperpigmentation ona o lona malosi ma le agamalu o mea pa'epa'e. O faʻamatalaga autu o Alpha Arbutin o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Fa'amalama Pa'u

O le Alpha arbutin e talitonuina e taofia le tyrosinase, o se enzyme e aofia i le gaosiga o le melanin, o le pigmenti e nafa ma le lanu o le paʻu. E ala i le taofiofia o lenei enzyme, o le alpha arbutin e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaosiga o le melanin ma faʻamalamalama ai le paʻu.

Togafitiga Hyperpigmentation

O lona gafatia e faʻalavelave i le gaosiga o le melanin e avea ai ma mea lauiloa i mea tau paʻu e faʻatatau i faʻafitauli o le hyperpigmentation, e pei o le pogisa, melasma, poʻo le matua. E ala i le faatonutonuina o le gaosiga o le melanin, e mafai ona fesoasoani e faʻafefete le paʻu o le paʻu.

Maumau ma le Saogalemu

O le Alpha arbutin e manatu ose mea e sili atu ona mautu ma sili atu le saogalemu i isi mea e faʻamalama paʻu, aemaise lava le hydroquinone, lea e mafai i nisi taimi ona mafua ai le ita poʻo ni faʻalavelave leaga i tagata maʻaleʻale.

E fetaui mo Lanu Pa'u Eseese

O le Alpha Arbutin e le faʻafefeteina le paʻu, ae faʻaitiitia le tele o le hyperpigmentation. E pei o lea, atonu e aoga mo tagata o lanu paʻu uma o loʻo saili e faʻafesoʻotaʻi vaega patino o le faʻafefe.

I'uga faifai malie

E taua le maitauina o a'afiaga o le alpha arbutin i le pa'u o le pa'u e ono umi se taimi e iloa ai, ma o le fa'aoga faifaipea i vaiaso po'o masina e ono mana'omia e va'ai ai i'uga mana'omia.

Fa'atasiga ma Isi Mea

Alpha arbutin e masani ona faʻapipiʻiina faʻatasi ma isi mea e pei ole vaitamini C, niacinamide, poʻo isi vailaʻau faʻamalamalama paʻu e faʻaleleia ai lona aoga.

Fa'atonu Fa'atonu

O tulafono faatonutonu e uiga i le alpha arbutin i oloa tau pa'u atonu e eseese i itulagi eseese ona o atugaluga e uiga i lona ono mafai ona liua i le hydroquinone, aemaise lava i tulaga maualuga pe i lalo o tulaga patino. Ole tele o atunu'u e iai ta'iala po'o tapula'a e fa'atatau i lona fa'aogaina ile faiga ole pa'u.

O le Alpha Arbutin e toe faʻaleleia le faʻaleagaina o le paʻu o le UV ma toe faʻaleleia le manino. Faatasi ai ma le malosi sili ona tumau ma le ulu, e puipuia ai le paʻu o le paʻu mai ave o le UV mo se taimi umi ma ulu loloto i totonu o le paʻu e taofia ai le gaosiga o le melanin e faʻagaoioia e ave o le UV.

Alpha Arbutin o le faʻamalamalamaina o tekinolosi faʻapitoa. E le faigofie ona talepeina e le enzyme beta-glucosidase i luga o le paʻu, ma e tusa ma le 10 taimi sili atu le aoga nai lo le beta-arbutin muamua. E tumau i tulimanu uma o le paʻu mo se taimi umi ma faʻaauau ona puipuia le paʻu mai le faʻaleagaina.

O le Melanin o le mafuaʻaga o le paʻu o le paʻu. O le alpha-Arbutin e vave ona ulu i totonu o le paʻu ma faʻalavelaveina le gaioiga o le tyrosinase i totonu o sela tina o loʻo i totonu o le stratum corneum. E fa'atupu ai fo'i le fa'aluaina o a'afiaga i luga o le pa'u, fa'alavelaveina le gaosiga o le melanin.

E pei o so'o se vaila'au mo le tausiga o le pa'u, e taua le fa'aogaina o oloa o lo'o iai le alpha arbutin e pei ona fa'atonuina ma fa'afeso'ota'i ma se foma'i fa'ama'i pe a iai ni ou popolega po'o ni tulaga patino.

asvsb (3)


Taimi meli: Tes-12-2023
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA