Vavega fa'ateteleina nicotinamide mononucleotide (NMN)

Talu mai le oʻo mai o oloa a le NMN, ua lauiloa i latou i le igoa o le "elixir of imortality" ma le "fuafuaga umi", ma o loʻo sailia foʻi e le maketi faʻatau oloa faʻatatau i le NMN. Na ave e Li Ka-shing le NMN mo se vaitaimi, ona faʻaalu ai lea o le 200 miliona Hong Kong tala i le atinaʻeina o le NMN, ma na ausia ai foi e le kamupani a Warren Buffett se galulue faʻatasi ma kamupani gaosi oloa NMN. E mafai ea e le NMN, lea e fiafia i ai le mauoa sili, e iai se aafiaga umi?

NMN o le nicotinamide mononucleotide (Nicotinamide mononucleotide), o le igoa atoa o le "β-nicotinamide mononucleotide", lea e aofia i le vaega o vitamini B derivatives ma o le muamua o le NAD +, lea e mafai ona liua i le NAD + e ala i le gaioiga o se faasologa o enzymes. i totonu o le tino, o le mea lea o le NMN supplementation ua manatu o se auala aoga e faʻaleleia ai le maualuga o le NAD +. NAD + ose intracellular coenzyme autu o loʻo aʻafia tuusaʻo i le fiaselau o gaioiga faʻasolosolo, aemaise lava i latou e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le malosi. A o tatou matutua, o le NAD + maualuga i le tino e faasolosolo malie lava ona paʻu. O le faʻaitiitia o le NAD + o le a faʻaleagaina ai le gafatia o sela e maua ai le malosi, ma o le a oʻo i le tino faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o le paʻu o maso, gau o le faiʻai, pigmentation, lauulu gau, ma isi, lea e masani ona taʻua o le "matua".

A maeʻa le vaeluagalemu, o le NAD + i totonu o tatou tino e pa'ū i lalo ole 50% o le laʻititi laʻititi, o le mea lea pe a maeʻa se tausaga, e faigata ona toe foʻi i le tulaga o le talavou tusa lava po o le a le tele o lou malolo. Ole maualuga ole NAD + e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le matua, e aofia ai le atherosclerosis, gugu, toto maualuga, faʻamaʻi cardiovascular, paʻu o le mafaufau, faʻamaʻi neurodegenerative, maʻi suka, ma le kanesa, ma isi.

I le 2020, o suʻesuʻega a le sosaiete faʻasaienisi i luga o le NMN o le mea moni lava i le pepe, ma toetoe lava o faʻataʻitaʻiga uma na faʻavae i luga o suʻesuʻega manu ma isumu, ma na o le pau lava le suʻesuʻega faʻataʻitaʻi a le tagata i le 2020 i lena taimi na faʻamaonia ai le "saogalemu" o faʻaopoopoga NMN tautala, ma e leʻi faʻamaonia le maualuga o le NAD + i le tino o le tagata ina ua uma ona ave le NMN, seʻi vagana ai e mafai ona faʻatuai ai le matua.

I le taimi nei, fa tausaga mulimuli ane, o loʻo i ai ni suʻesuʻega fou i luma ole NMN.

I le 60-aso faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na lomia i le 2022 i luga o le 80 tagata soifua maloloina, o mataupu e ave le 600-900mg o le NMN i le aso na faʻamaonia e aoga i le faʻateleina o le NAD + i le toto, ma faʻatusatusa i le vaega placebo, o mataupu e ave le NMN tautala tautala faʻateleina le latou 6-minute savali mamao, ma ave NMN mo 12 vaiaso sosoo e mafai ona faʻaleleia le lelei o le moe, faʻaleleia galuega faʻaletino, ma faʻaleleia le malosi faaletino, e pei o le faʻaleleia o le malosi o le uu, faʻaleleia le saoasaoa o le savali, ma isi. Faʻaitiitia le vaivai ma le momoe, faʻateleina malosi, ma isi.

O Iapani o le atunuu muamua lea na faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻi a le NMN, ma o le aʻoga a le Iunivesite o Keio na amata se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga II i le 2017 ina ua maeʻa le vaega I faʻataʻitaʻiga e faʻamautinoa le saogalemu. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻatautaia e Shinsei Pharmaceutical, Iapani ma le Aʻoga Faʻauʻu o Biomedical Sciences and Health, Hiroshima University. O le suʻesuʻega, lea na amata i le 2017 mo le tausaga ma le afa, e faʻamoemoe e suʻesuʻe aafiaga faʻalesoifua maloloina o le faʻaaogaina o le NMN umi.

Mo le taimi muamua i le lalolagi, ua faʻamaonia i le falemaʻi o le faʻaalia o le umi o le polotini e faʻateleina pe a uma le tuʻuina atu o le NMN i tagata, ma faʻateleina foi le faʻaalia o ituaiga eseese o hormones.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia mo le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o neura (neuralgia, ma isi), faʻaleleia atili o le puipuiga, faʻaleleia atili o le le fanau mai o tane ma fafine, faʻamalosia o maso ma ponaivi, faʻaleleia le paleni o hormonal (faʻaleleia atili pa'u), o le faateleina o le melatonin (faaleleia o le moe), ma le matua o le fai'ai e mafua mai i le Alzheimer, le ma'i Parkinson, ischemic encephalopathy ma isi faama'i.

O lo'o i ai nei le tele o su'esu'ega e su'esu'e ai a'afiaga o le NMN i sela ma a'a eseese. Ae o le tele o galuega e faia i vitro poʻo faʻataʻitaʻiga manu. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni nai faʻamatalaga lautele i luga o le saogalemu umi ma le anti-matua aoga aoga o le NMN i tagata. E pei ona mafai ona vaʻaia mai le iloiloga o loʻo i luga, e naʻo se numera laʻititi o suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻapitoa na suʻesuʻeina le saogalemu o le pulega umi o le NMN.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o NMN anti-aging supplements i luga o le maketi, ma o loʻo faʻamalosia e le au gaosi oloa nei oloa e faʻaaoga ai in vitro ma in vivo iʻuga i tusitusiga. O le mea lea, o le galuega muamua e tatau ona faʻavaeina le toxicology, pharmacology, ma le saogalemu o le NMN i tagata, e aofia ai tagata soifua maloloina ma faʻamaʻi.

I le aotelega, o le tele o faʻamaoniga ma faʻamaʻi o le faʻaitiitia o galuega e mafua mai i le "matua" e iai iʻuga lelei.

a


Taimi meli: Me-21-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA