Carbomer: Ose mea e tele i le tausiga o pa'u ma vaila'au

O le Carbomer, o se polymer synthetic o lo'o fa'aaogaina lautele i le tausiga o le pa'u ma mea tau vaila'au, o lo'o fa'aauau pea ona fa'amana'o mo lona agava'a ma le aoga i fa'aputuga. O lenei polymer, e lauiloa mo lona mafiafia, faʻamautu, ma emulsifying meatotino, e faia se sao taua i le faʻaleleia o le lelei ma le faʻatinoga o oloa eseese faʻatau ma fomaʻi.

O le Carbomer e avea o se ivi i tua i le fausiaina o mea tau paʻu, e aofia ai kulimi, lotions, gels, ma serums. O lona gafatia e faʻateleina le viscosity e tuʻuina atu ai nei oloa i se mea matagofie, faʻaleleia le faʻaogaina ma le faʻaogaina. E le gata i lea, o le maaleale o le pH o le carbomer e mafai ai ona faʻatulagaina faʻatulagaina, faʻamautinoa le faʻatinoina lelei i le tele o ituaiga paʻu ma tulaga.

I totonu o fale gaosi oloa, o le carbomer e saofagā i le manino ma le manino o faʻatulagaga, e maua ai se foliga matagofie e manaʻomia e tagata faʻatau. O lona malosi e fa'amautu ai emulsion e fa'amautinoa ai le fa'asalalauina tutusa o mea aoga, fa'aleleia atili le aoga o vaifofo mo le tausiga o pa'u.

I tua atu o mea teuteu, e maua ai e le carbomer le tele o le faʻaogaina i vailaʻau faʻamaʻi. O gels ma suau'u, fa'amata'u mata, ma fa'agata fa'agutu e fa'amanuiaina mai le fa'atumauina o le fa'amalosia o le carbomer, fa'amautinoaina le sa'o ma le aoga o oloa. O lana matafaioi i le faatumauina o le susu ma le faʻamamaina e faʻaleleia atili ai le togafitiga o vailaʻau.

E ui i lona fa'aogaina lautele, e mana'omia e le fa'aogaina o le carbomer se iloiloga fa'aeteete e fa'aitiitia ai a'afiaga e ono tula'i mai. O tagata ta'ito'atasi e ma'ale'ale pa'u e ono o'o i le ita vaivai po'o ni fa'a'a'i i oloa e maua i le carbomer. O le mea lea, e fa'amamafaina e le au gaosi le fa'ata'ita'iga malosi ma faiga fa'atonutonu lelei e fa'amautinoa ai le saogalemu o oloa ma le fa'amalieina o tagata fa'atau.

A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga o tagata fa'atau mo le tausiga o pa'u ma mea tau vaila'au, o lo'o tumau pea le carbomer o se ma'a tulimanu e fa'atutuina ai fofo e fetaui ma mana'oga fa'asolosolo o le maketi. O ana mea fa'apitoa e mafai ai le fa'afouga ma le fegalegaleai, fa'ateleina le alualu i luma i le atina'eina o oloa ma le fa'aleleia atili o le poto masani a tagata.

A'o va'ai i luma, o su'esu'ega ma atina'e taumafaiga e fa'atatau ile carbomer derivatives ma isi polymers o lo'o iai le folafolaga mo le fa'aleleia atili o le fa'atinoga o oloa ma le fa'atalanoaina o mana'oga fa'atau. A'o fa'aauau pea le fa'atupuina o le tausiga o le pa'u ma falema'i, o le fa'atumauina o le fa'atinoina o le carbomer o lo'o fa'amamafaina ai lona sao taua i le fa'atulagaina o le lumana'i o le tausiga ma le soifua manuia.

I le faaiuga, o le carbomer e tu o se molimau i le atamai o le kemisi faʻaonaponei ma lona aafiaga loloto i le faʻaleleia o le lelei o le olaga e ala i le tausiga o paʻu ma vailaʻau fou. O lona fa'aauauina o le taua o lo'o fa'amamafaina ai lona tulaga o se mea taua e una'ia ai le alualu i luma ma le tulaga lelei i le atina'eina o oloa fa'atau ma foma'i.

acsdv (8)


Taimi meli: Mati-09-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA