Su'esu'e le saogalemu o le Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben i oloa tau tausiga

Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben o se tasi o parabens, o se faʻasao faʻatasi ma le fua faʻasolosolo CH3(C6H4(OH)COO). O le methyl ester o le p-hydroxybenzoic acid.
Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben e avea o se pheromone mo le tele o iniseti ma o se vaega o le masiofo mandibular pheromone.
O se pheromone i luko na gaosia i le taimi o le estrus e fesoʻotaʻi ma le amio a le alpha male luko e puipuia ai isi tane mai le faʻapipiʻiina o fafine i le vevela.
Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben ose vailaʻau anti-fungal e masani ona faʻaaogaina i le tele o mea teuteu ma mea e teu ai le tagata lava ia. E fa'aaogaina fo'i e fa'asao mea'ai.
Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben e masani ona faʻaaogaina e fai ma fungicide i le Drosophila food media i le 0.1%. I le Drosophila, o le methyl 4-hydroxybenzoate methylparaben e oona i maualuga maualuga, ei ai se aafiaga o le estrogenic (faʻataʻitaʻiina o le estrogen i isumu ma le i ai o le anti-androgenic), ma faʻagesegese le tuputupu aʻe i le larval ma pupal stages i le 0.2%.
O lo'o iai fe'ese'esea'iga pe fa'aleaga le methyl 4-hydroxybenzoate methylparaben po'o propylparabens i fa'atonuga e masani ona fa'aoga i le tausiga o le tino po'o mea teuteu. O le Methylparaben ma le propylparaben o lo'o manatu e masani ona fa'amaonia e le USFDA e saogalemu (GRAS) mo mea'ai ma mea teuteu fa'ama'i fa'ama'i. O le Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben e faigofie ona fa'aogaina e siama masani o le eleele, ma fa'aola atoatoa ai.
Methyl 4-hydroxybenzoate Methylparaben e faigofie ona mitiia mai le gastrointestinal tract poʻo le paʻu. E fa'asusu i le p-hydroxybenzoic acid ma fa'avave ona alu i le mimi e aunoa ma le fa'aputuina i totonu o le tino. O su'esu'ega ogaoga o'ona ua fa'aalia ai o le methylparaben e toetoe lava a le o'ona i le tu'u gutu ma le fa'amatua i manu. I totonu o le faitau aofaʻi o paʻu masani, o le methylparaben e toetoe lava a le faʻafefe ma e le faʻafefe; peita'i, ua fa'ailoa mai fa'aa'i i parabens 'ai. O se su'esu'ega i le 2008 na maua ai le leai o se fa'atauvaga fa'atauvaga mo tagata estrogen ma androgen receptors mo le methylparaben, ae o tulaga eseese o le fa'atauva'a na va'aia i le butyl-ma le isobutyl-paraben.
O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le methylparaben e faʻaogaina i luga o le paʻu e mafai ona tali atu i le UVB, e mafua ai le faʻateleina o le paʻu matua ma faʻaleagaina DNA.
I le tali atu i nei atugaluga, o nisi o lala sooupu ma faʻalapotopotoga ua latou faia ni laasaga e faʻatapulaʻa ai le faʻaogaina o le methyl paraben i nisi o oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatapulaʻaina e le Iuni a Europa le faʻaogaina o le methyl paraben o loʻo faʻatagaina i mea teuteu, ma o nisi tagata gaosi oloa ua filifili e toe faʻaleleia a latou oloa ina ia leai se paraben. E le gata i lea, o le faʻatupulaia o le manaʻoga mo suʻega faʻanatura ma faʻaola i mea faʻasao masani ua mafua ai le atinaʻeina o mea fou e le o iai le methyl paraben poʻo isi parabens.
Methylparaben e sili ona lelei mo lona mautu ma le fetaui ma le tele o faʻatulagaga. E masani lava e le suia le lanu, sogisogi, poʻo le tino o oloa o loʻo faʻaaogaina, ma avea ai ma mea aoga mo le gaosiga. O lenei mautu e fa'alautele ai le ola ma fesoasoani e fa'amautu le tulaga lelei atoa o le oloa mo se taimi umi.

E tatau i tagata fa'atau ona malamalama i o latou lagona ma'ale'ale e ono a'afia pe a fa'aogaina oloa e iai le methylparaben. E ui lava o le methylparaben e masani ona manatu e saogalemu mo le faʻaaogaina i mea teuteu, o nisi tagata e mafai ona oʻo i le ita o le paʻu poʻo ni faʻamaʻi. E fautuaina i taimi uma e fai se su'ega patch a'o le'i fa'aogaina se oloa fou e iloa ai pe iai ni fa'alavelave leaga e tupu.
I le faaiuga, o le methyl 4-hydroxybenzoate poʻo le methylparaben o se faʻasao faʻaaogaina lautele i fale teuteu ma vailaʻau. E ui ina fefinauai ona o atugaluga e uiga i ona aʻafiaga i le maualuga o le homone ma le soifua maloloina o fanau, ae o loʻo tumau pea se filifiliga lauiloa mo le faʻasaoina o oloa ona o lona aoga, mautu, ma le fetaui ma le tele o faʻatulagaga. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo mea fa'alenatura ma fa'aola, o le fa'aogaina o le methylparaben e ono fa'atupula'ia ma o isi mea fa'asao e mafai ona fa'ateleina i le maketi. E tatau i tagata fa'atau ona malamalama i mea o lo'o i totonu o oloa latou te fa'aogaina ma fai filifiliga e fetaui ma o latou lava mana'oga ma popolega.

a


Taimi meli: Apr-19-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA