Fetu tuputupu aʻe lauulu - Minoxidil

E fiafia tagata uma i le matagofie. I le faaopoopo atu i foliga lelei ma le soifua maloloina o le paʻu, ua faasolosolo malie lava ona gauai tagata i le "faamuamua pito i luga" - faafitauli o le soifua maloloina o lauulu.
Faatasi ai ma le faateleina o le numera o tagata ua paʻu lauulu ma le laʻititi o tausaga o le paʻu o lauulu, ua avea le paʻu o lauulu ma se suʻesuʻega vevela. Mulimuli ane, na maua ai e tagata le fetu C-position "minoxidil" mo le togafitiga o lauulu gau.

O le Minoxidil o se vailaʻau tuʻu gutu na faʻaaogaina e togafitia ai le "le maualuga", ae i le faʻaogaina o falemaʻi, na iloa ai e fomaʻi e tusa ma le 1/5 o tagata mamaʻi na i ai tikeri eseese o le hirsutism i le faagasologa o le tagofiaina, ma talu mai lena taimi, na oʻo mai ai sauniuniga o le minoxidil autu mo le. togafitiga o le gau o lauulu, ma o loʻo i ai pulumu, gels, tinctures, liniments ma isi ituaiga vailaʻau.

Minoxidil o loʻo tumau pea naʻo le pau lea o vailaʻau faʻapitoa, faʻatau atu i luga o le faʻataʻitaʻiga ua faʻatagaina e le FDA mo le togafitiga o lauulu gau, tane ma fafine. I le taimi lava e tasi, o se vailaʻau fautuaina foi i le "Taʻiala mo le Suʻesuʻega ma Togafitiga o Androgenetic Alopecia i Saina". O le averesi taimi aoga e 6-9 masina, ma o le fua faatatau aoga i le suʻesuʻega e mafai ona oʻo atu i le 50% ~ 85%. O le mea lea, o le minoxidil e mautinoa lava o se fetu tele i le gaosiga o lauulu.

Minoxidil e talafeagai mo tagata ua gau le lauulu, ma o le aafiaga e sili atu mo le vaivai ma le feololo lauulu gau, ma e mafai ona faʻaaogaina e alii ma tamaitai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le muaulu o alii e seasea ma o le pale o le ulu e seasea; fa'ase'e le pa'u o le lauulu, fa'amama le laulu i fafine; ma alopecia e le ma'ila pei ole alopecia areata.

O le Minoxidil e masani lava ona faʻaleleia le tuputupu aʻe o lauulu e ala i le faʻaleleia atili o le microcirculation i luga o lauulu lauulu ma faʻateleina le sapalai o meaʻai i sela o lauulu lauulu. Pe o le 2% poʻo le 5% minoxidil solution, faʻaaoga 2 taimi i le aso mo le 1 ml i taimi taʻitasi; Ae ui i lea, o suʻesuʻega lata mai ua faʻaalia ai o le 5% minoxidil e sili atu le aoga nai lo le 2%, o lea e fautuaina ai le 5% mo fafine, ae e tatau ona fa'aitiitia le fa'aogaina.

O le Minoxidil na'o ia e masani lava e tusa ma le 3 masina e fa'amanaia ai, ma e masani ona mana'omia le 6 masina e su'e ai se fa'aaliga manino. O le mea lea, e tatau i tagata uma ona onosaʻi ma faʻaauau pe a faʻaaogaina e iloa ai le aʻafiaga.

E tele faʻamatalaga i luga o le Initaneti e uiga i le taimi valea pe a uma ona faʻaogaina le minoxidil.O le "vaitaimi valea" e le mataʻutia. nisi tagata gasegase ma le gau o lauulu, ma o le avanoa e tupu e uiga i le 5% -10%. I le taimi nei, pe a mafaufau i le faaaogaina o fualaau faasaina, feteʻenaʻiga lava ia o le a faatelevaveina le leiloa o lauulu i le tulaga catagen, ma lona lua, o le follicles lauulu i le Catagen stage e masani ona le lelei, o lea e faigofie ai ona paʻu i fafo. O le "valea" e le tumau, e masani lava 2-4 vaiaso o le a pasia. O le mea lea, afai e i ai se "sola valea", aua le popole tele, ia onosaʻi.
Minoxidil e mafai foi ona maua ai ni aʻafiaga, o le taatele o le hirsutism e mafua mai i le faʻaogaina le talafeagai, e masani lava i luga o foliga, ua, vae pito i luga ma vae, ma isi o aʻafiaga e pei o le tachycardia, allergies, ma isi, o le aʻafiaga e maualalo, ma o le a toe foʻi le vailaʻau i le masani pe a taofi le vailaʻau, o lea e leai se mea e popole tele ai. I le aotelega, o le minoxidil ose vailaʻau faʻapalepale lelei e saogalemu ma mafai ona faʻatonuina e pei ona faʻatonuina.

e


Taimi meli: Me-22-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA