Retinol —— O se mea'ai e taua mo le soifua maloloina o tagata

Retinol o se ituaiga o vaitamini A, ma o se tasi lea o le tele o mea faʻapipiʻi e pa'ū i lalo o le vaega lautele o retinoids. O manatu autu nei e uiga i le retinol:
Fa'amatalaga:
Retinol o se vaitamini e solu ga'o ose vaega o le aiga vitamini A. E masani ona faʻaaogaina i le tausiga o le paʻu ma e lauiloa mo ona aoga aoga i le faʻatalanoaina o popolega paʻu eseese.
Punavai faanatura:
Vitamini A, e aofia ai le retinol, e mafai ona maua i nisi meaʻai e pei o le ate, fuamoa, meaʻai susu, ma nisi o fualaau 'aina ma fualaau faisua. I le tulaga o le tausiga o le paʻu, o le retinol e masani ona faʻapipiʻiina mo le faʻaoga autu.
Mea e teu ai pa'u:
O le Retinol o se mea lauiloa i oloa tau pa'u, aemaise lava i mea e tetee atu ai i le matua. E fa'atauaina mo lona gafatia e fa'aleleia le fa'afouina o le pa'u ma fa'aleleia foliga vaaia o laina lelei ma maanuminumi.
Mechanism of Action:
Retinol e galue e ala i le faʻalauiloaina o le suiga o le sela ma faʻaosofia le gaosiga o collagen. E fa'amalosia ai le fa'amaligiina o sela tuai o pa'u ua fa'aleagaina ma le fa'atupuina o sela fou ma maloloina. O lenei faiga e mafai ona saofagā i le laulelei, sili atu ona foliga talavou.
Fa'amanuiaga mo Pa'u:
O le faʻaaogaina o le retinol i le tausiga o paʻu e mafai ona maua ai ni faʻamanuiaga, e aofia ai:
Fa'aitiitia Maanuminumi:O le Retinol e lauiloa mo lona gafatia e faʻaitiitia ai foliga o laina lelei ma maanuminumi.
Fa'aleleia atili o le pa'u:O le fa'aaogaina masani o le retinol e mafai ona saofagā i le fa'alelei o le pa'u.
Fa'asagaga o le Hyperpigmentation:E mafai ona fesoasoani le Retinol e fa'apupu'e le lanu uliuli ma le hyperpigmentation.
Puipuia Acne:E fa'aaogaina fo'i e fa'atonutonu ai le gaosiga o le suau'u ma puipuia ai pupuni pupuni, ma fa'atamaia i nisi tulaga mo le fa'atonutonuina o siama.
Fomu ma Malosi:
E maua le Retinol i oloa tau pa'u eseese, e aofia ai kulimi, sua, ma lotion. Ole maualuga ole retinol i totonu o nei oloa e mafai ona fesuisuiai, ma e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona amata i faʻamaʻi maualalo e fausia ai le faapalepale aʻo leʻi agai i luma i malosiaga maualuga.
Lapata'iga ma A'afiaga:
Retinol e mafai ona faʻafefe i le paʻu, aemaise lava pe a faʻafeiloaʻi muamua i se faiga masani o le tausiga o le paʻu. O a'afiaga masani e aofia ai le mumu, mago, ma le pa'u. E fautuaina e amata i le maualalo o le faʻaogaina ma faasolosolo malie le faʻaaogaina. O le puipuiga o le la e taua tele pe a faʻaaoga le retinol, aua e mafai ona faʻateleina le lagona i le susulu o le la.
Talavai vs. O'o atu i le Counter:
A'o maua nisi oloa retinol i luga o le fata, o ituaiga sili atu ona malosi o retinoids, e pei o le tretinoin po'o le adapalene, e maua e ala i talavai. O nei talavai-malosi retinoids atonu e sili atu ona malosi a'afiaga ae o lo'o iai fo'i se tulaga maualuga atu o le ita.
E taua mo tagata ta'ito'atasi o lo'o mafaufau i le fa'aogaina o le retinol e fa'afeso'ota'i ai se foma'i fa'ama'i po'o se tagata tomai faapitoa i le tausiga o le pa'u e iloa ai le oloa e sili ona talafeagai ma le fa'atonuga e fa'atatau i ituaiga pa'u ma atugaluga. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le retinol e avea o se vaega o le tausiga o paʻu masani, e aofia ai le susu ma le puipuiga o le la, e fautuaina mo taunuuga sili ona lelei ma le soifua maloloina o le paʻu.

e


Taimi meli: Ian-17-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA