Le Matafaioi a Palmitic Acid io Tatou Olaga

Palmitic acid, igoa faasaienisi "hexane", lea e lauiloa foi o le listel acid, o se ga'o ga'o tumu maualuga, e leai se lanu, leai se tofo -pei o le malo, o lo'o i ai i le natura, toetoe lava o suauu uma o lo'o i totonu o le ga'o Le numera o vaega o lo'o lisiina. I le 2009, na iloa ai e saienitisi Amerika o le gaʻo tumu o loʻo i totonu o meaʻai susu, burgers, ma milkshakes e mafai ona galue tuusaʻo i luga o le faiʻai pe a uma le taumafaina, faʻatagaina le faiʻai e tapuni le masini "alarm" e faamanatu ai tagata ia tumu.

O le suauu pama o le suauu sili ona tele i le lalolagi i le taimi nei, ae ona o ana vailaʻau gaosia e le mafai ona solu e pei o laurel acid products, o le suauʻu soluble e le mafai ona faʻatusatusa i mea gaʻo gaʻo gaʻo. Ua fa'atapula'aina le atina'eina o le suau'u vaila'au. Mo faʻaletonu o oloa o loʻo i luga o le pama o loʻo i luga, o le suauu hydrophilic o le oloa e mafai ona faapaleniina e ala i le sauniaina o le faʻatonutonuina o faʻatasiga amine palmicate.

I totonu oi latou, e mafai ona faʻaaogaina palmic acid monoganolamide e fai ma sui mafiafia, emulsifier, antistatic agent, lipid -rich agent, rust -proof agent, ma isi. . O se fa'aoga lautele e le-ionic surfactant, o lo'o i ai le mafiafia lelei ma le fa'atinoina o le foa. E malosi le hydrolysis tetee ona o le i ai o le amide i lona fausaga mole. Bio-degradation, paʻu e le faʻamalosia, ma manaʻoga o le puipuiga o le siosiomaga lanu meamata o surfactants, o loʻo faʻaaogaina nei i le faʻamama, mea teuteu, lubricants ma textiles.

E le gata i lea, e tasi le ethanol amide i le matata o vailaʻau e iai foʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, anticonidity, ma aʻafiaga faʻamaʻi. O le mea lea, o le palm hydrocarbolic single propyrine amnitanamide e lelei le atinaʻeina ma le tauvaga.

O le mea e le o fa'amoemoe o le ai ai ni fa'ailoga o le pama i le susu pauta. I totonu o le susu susu ma e oʻo lava i le tele o le susu susu, e tusa ma le 50% o le malosi o le pepe fou e maua mai i le gaʻo, o le 98% o le gaʻo o le triglyceride triglyceride. E iai fomu; o le triglyceride o filifili ga'o ga'o e tolu e tele lava i le fatafata, ma o ga'o ga'o e vaevaeina e se ester patino. SN-2 (SN-2 palmate) faʻatasi ai ma se fausaga faʻapitoa. O lona uiga o le esterization o le faamuamua e ese mai isi ga'o a le tagata ma ga'o toto, e ese mai isi ga'o a le tagata ma ga'o toto. E ese fo'i ma le fa'agaioiina o le pauta susu susu masani.

E ese mai gaʻo gaʻo masani i susu susu, e tusa lava po o le a le eseesega i le taʻaloga poʻo le taumafa taumafa, o susu uma o susu o loʻo i ai le SN-2-bit palmate, lea e faʻaalia ai le taua o lenei gaʻo gaʻo faʻapitoa. O le pauta o le susu pepe e fa'aaoga ai le ga'o o le "OPO" nai lo le suauu masani. O su'esu'ega fa'afoma'i ua fa'aalia ai o pepe ma tamaiti laiti e 'ai le 22 kalama o le ga'o fa'a "OPO" i aso uma, ma le 24 itula e matua fa'aitiitia ai le tulaga quo o pepe pepe.
I talosaga faafomaʻi, o le isi faʻaogaina o le palm acid e togafitia ai le schizophrenia. Panolidone palmate o se ituaiga o vailaʻau anti-psychiatric. Ole igoa ole maketi i fafo ole "Invega Sustenna®". E tui tuusa'o i maso o le tagata ma'i, ma o le aoga o le palm acid o se ave fualaau faasaina. Ona o uiga gaʻo o le palmate, o lenei vailaʻau e manaʻomia ona liusuavai i totonu o le tino mo se taimi umi, ina ia mafai ai ona faʻalauteleina le aoga.

O le Palmitic Acid e iai foʻi le aʻafiaga o le faʻamamaina ma le susu o le paʻu. Palmitic acid o se meaʻai masani e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga mea mo le tausiga o le paʻu, lea e iai le aʻafiaga o le faʻamamaina, paʻepaʻe, susulu, ma le samasama mo le paʻu. Ae ui i lea, o le palmitic acid e le mafai ona faʻaoga saʻo i foliga. O le pa'u e le mafai ona mitiia, ma e mafai foi ona mafua ai le pa'u, gutu tapuni, siama, ma isi i luga o foliga. Fa'aauau ile fa'aoga umi.

o


Taimi meli: Me-24-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA