Le Tupulaga lona tolu o Carnosine Derivatives: N-acetyl carnosine

I le tala faasolopito o Saina, o le faamoega o manulele ua manatu o se tonic, ua taʻua o le "Oriental Caviar". O loo faamauina i le Materia Medica e faapea o le faamoega o manulele o se “tonika ma e mafai ona faamamaina, ma o le vailaau paia e faatonutonu ai le faaletonu ma le galue”. O le N-Acetyl Neuraminic Acid o le mea autu lea o le ofaga o manulele, o lea e lauiloa ai foi o le faga o manulele, ma o mea o loʻo i ai o le faʻailoga foi lea o le togi o le ofaga o manulele.

O le N-acetyl carnosine (NAC) o se vailaʻau faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le dipeptide carnosine. O le fausaga mole o le NAC e tutusa ma le carnosine vagana ai o loʻo tauaveina se vaega acetyl faaopoopo. O le acetylation e sili atu ai le tetee a le NAC i le faʻaleagaina e le myostatin, o se enzyme e faʻaumatia ai le myostatin i lona faʻavae amino acids β-alanine ma histidine.

O-Acetyl Carnosine o se mea e maua mai i le carnosine masani lea na muai iloa i totonu o maso lapiti i le 1975. I totonu o tagata, o le acetyl carnosine e maua muamua i musele skeletal, ma o maso maso e tatalaina le vaega pe a faʻamalositino se tagata.

I le avea ai ma augatupulaga lona tolu o mea e maua mai i le carnosine natura, o le acetyl carnosine e sili atu le malosi o le malosi atoa, o le suiga o le acetylation e le mafai ai ona iloa ma faʻaleagaina e le carnosine peptidase i le tino o le tagata, ma e maualuga atu le mautu. E iai a latou aafiaga manino i antioxidant, anti-glycation. , anti-flamation, ma isi.

Acetyl carnosine e le gata ina faʻaleleia atili ai le mautu, ae faʻapea foʻi ona maua le sili ona lelei antioxidant ma anti-inflammatory aʻafiaga o carnosine.

Acetyl carnosine e tele aʻafiaga, e le gata e mafai ona taʻalo se faʻamalosi, faʻamafanafana, susu ma isi aʻafiaga o le tausiga o le paʻu, ae faʻalavelaveina foi le faʻatupuina o faʻamaʻi okesene saoloto radicals, mea inflammatory, ua faʻaaogaina lautele i le togafitiga o faʻamaoniga o le mata.

Acetyl carnosine e masani ona faʻaaogaina i nisi o mea teuteu poʻo mea e teu ai. mea matagofie ma le tausiga (fa'ata'ita'iga, lotions, kulimi AM/PM, serums); antioxidants, pa'u pa'u, po'o moisturizers i mea teuteu ma mea tau pa'u; ma fa'amālōlōina fa'amālōlō i suāu'u.

I se aotelega, e pei o mea masani e tutupu i totonu o le tino o le tagata, o le myostatin ma ona mea e maua mai e maualuga tele le saogalemu.

stre (5)


Taimi meli: Me-31-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA