Vitamini B2——O Mea'ai e Manaomia mo Tagata

Metabolism
Vitamini B2, lea e taʻua foi o le riboflavin, o se vai-soluble vaitamini e tele sona sao i gaioiga eseese i le tino. O manatu autu nei e uiga i le vitamini B2:
Galuega:
Riboflavin o se vaega autu o coenzymes e lua: flavin mononucleotide (FMN) ma le flavin adenine dinucleotide (FAD). O nei coenzymes o loʻo aʻafia i le tele o faʻafouga redox, o loʻo faia se sao taua i le metabolism malosi.
Malosiaga Metabolism:
FMN ma FAD e taua i le metabolism o gaʻo, gaʻo, ma polotini. Latou te auai i le filifili felauaiga eletise, lea e totonugalemu i le gaosiga o le adenosine triphosphate (ATP), o le tupe muamua a le tino.
Punavai o Riboflavin:
O meaʻai o le riboflavin e aofia ai:
Mea'ai susu (susu, yogurt, sisi)
Aano o manufasi (aemaise o aano o totoga ma aano o manufasi)
fuamoa
Fugalaau lanu meamata
Nati ma fatu
Saito fa'amalosi ma fatu
Fa'aletonu:
O le faaletonu o le Riboflavin e seasea i atunuu atiaʻe ona o le maua o meaʻai e mauoa i le riboflavin. Ae ui i lea, e mafai ona tupu i tulaga o le le lelei o le taumafaina o meaʻai poʻo le faʻaleagaina o le miti.
O auga o le le atoatoa e mafai ona aofia ai le tiga o le fa'a'i, mumu ma fulafula o le fa'alava o le fa'a'i ma le laulaufaiva (magenta laulaufaiva), mumū ma le mumu o le alavaa o mata (photophobia), ma ta'e po'o papala i fafo o laugutu (cheilosis). .
Alauni o Mea'ai Fautuaina (RDA):
Ole fa'aaogaina ole riboflavin i aso ta'itasi e eseese ile matua, itupa, ma le olaga. O le RDA o loʻo faʻaalia i milligrams.
Maumau Riboflavin:
Riboflavin e fai si mautu i le vevela ae mafai ona faʻaumatia pe a faʻaalia i le malamalama. O mea'ai e tele i le riboflavin e tatau ona teu i totonu o koneteina mata'utia pe pogisa e fa'aitiitia ai le fa'aleagaina.
Fa'aopoopo:
Riboflavin supplementation e masani lava e le manaʻomia mo tagata taʻitoʻatasi ma paleni taumafa. Ae ui i lea, e mafai ona fautuaina i tulaga o le le atoatoa poʻo nisi tulaga faʻafomaʻi.
Fa'amanuiaga mo le Soifua Maloloina:
E ese mai i lana matafaioi i le metabolism o le malosi, o le riboflavin ua fautuaina e iai ni mea faʻapitoa. E mafai ona saofagā i le puipuiga o sela mai faʻamaʻi faʻamaʻi.
Fegalegaleaiga ma Vailaau:
Riboflavin supplements e mafai ona faʻalavelave i nisi vailaʻau, e aofia ai nisi faʻamaʻi, antipsychotics, ma vailaʻau faʻaaogaina i togafitiga o migraines. E taua tele le fa'atalanoaina o le fa'aoga fa'aopoopo ma tausi soifua maloloina, aemaise lava pe a inuina vaila'au.
O le faʻamautinoaina o le faʻaogaina lelei o le riboflavin e ala i le paleni taumafa e taua mo le soifua maloloina atoa, gaosiga o le malosi, ma le tausiga o le paʻu ma mata maloloina. Mo fautuaga faʻapitoa i meaʻai ma mea faʻaopoopo, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona faʻafesoʻotaʻi ma fomaʻi soifua maloloina.

o


Taimi meli: Ian-17-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA