o le a le fa'amaneta o le PQQ?

Ole aano Chi e foliga pei o aano o manufasi. O lo'o pipii i le ma'a, o le ulu ma le si'usi'u, o se mea ola. O le lanu mumu e pei o le 'amu, o le paʻepaʻe e pei o le gaʻo, o le uliuli e pei o Ze lacquer, o le lanu meamata e pei o fulufulu lanumeamata, ma le samasama e pei o le auro lanu viole, o mea uma e susulu ma manino e pei o le aisa malo. .” - Faʻasalalauga o Materia Medica.

Aano Ganoderma o loʻo i le va o le gaʻo, algae, ma le protozoa, i le ogatotonu mate o le faʻavasegaina o ituaiga, i le tui i le auala o le evolusione olaola, e mafai ona tupu aʻe i manu uma (protozoa) ma laau (fungi). Afai o le mea moni o tusi anamua o loʻo tusia i le taiwu, o le fa e le pei ae leʻi faʻaumatia, o loʻo faʻaalia ai o lenei "oti oti" o loʻo i ai le mafuaaga. I le taimi nei, o Taiwu o loʻo i ai pea i le tauaso o suʻesuʻega evolusione, ona o lona numera e laʻititi tele, o le mea moni e maua ai o le tasi o le a lauiloa i le atunuʻu atoa.

O le aoga fa'afoma'i o le ganoderma lucidum e fa'avae i luga o lona vaila'au malosi pyrroloquinoline quinone (PQQ). Fai mai saienitisi o le PQQ na gaosia i luga o minerale e ala i ave o le vanimonimo ma taunuu i luga o le lalolagi i le faitau piliona o tausaga talu ai faatasi ai ma le tele o isi molelaʻau i le pefu o comets, lea na latou faaosofia ai le nitrogen-ma le carbon-containing compound e gaosia ai poloka faufale mai. lea e ono tulai mai le ola i le i ai o le vai ma isi mea.

I le avea ai ma vaega muamua o taiwan, ma o se molimau i le amataga o le ola, o le a le togafiti faataulaitu o le PQQ?

PQQ, igoa atoa 4,5-dihydro-4,5-dioxo-1-hydropyrrolo (2,3-f) quinoline-2,7,9-tricarboxylic acid, e lauiloa foi o le pyrroloquinoline quineone (PQQ), o se elemene elemene. gaosia e siama Gram-negative, lea e iai le tele o a'afiaga o mea'ai i meaola ninii, la'au ma manu ma o lo'o iai mea fa'aantiantioxidant.

Pau lava le puna o le PQQ: microorganisms

O le mafuaaga o le tamaoaiga o Taiwu i le PQQ ona o le va o laau ma manu ma symbiotic ma le tele o ituaiga o microorganisms, lea e na o le pau lea o le puna masani masani o le PQQ, ma o meaola ninii eseese o loʻo i ai se faʻalilolilo o le PQQ mai le 1 pg / mL i le 1 mg/mL.

E mafai ona fa'aopoopoina le PQQ

E mafai ona iloa le PQQ i totonu o totoga, totoga fanau ma sua o le tino o le tagata; i sua o le tino po'o mea lilo, o mea o lo'o i totonu o le PQQ (ma ona mea e maua mai ai) i le susu o le susu e mafai ona maualuga e pei o le tele o taimi e sili atu nai lo mea'ai masani - o le mana'oga puna'oa e tauamiotonuina, ma o le PQQ e taua tele i le tuputupu ae ma atinae o pepe faatoa fananau mai.

O mea'ai e tele i le PQQ e le o se mea e faate'ia ai le maualuga o le aoga: natto, pasili, lauti lanumeamata, lauti oolong, fualaau kiwi, ma isi; o vaega laiti o le PQQ ua maua foi i fuamoa ma susu susu.

Faatasi ai ma le tele ma le tele o suʻesuʻega i le soifua maloloina o le PQQ, o le nanogram (ng) maualuga o meaʻai i aso taʻitasi ua le toe lava e faʻafetaui ai le manaʻoga, ma ua atiaʻe meaʻai faaopoopo. O le faʻaopoopoga muamua o meaʻai a le PQQ na faʻamaonia i le Iunaite Setete i le 2009. Talu ai e seasea faʻafefeteina le PQQ i le vai, o le faʻaopoopoga e aofia ai le PQQ sodium salt (PQQ-2Na +), lea e sili atu le solubility; i le 2018, na faʻamaonia foi e le Iuni a Europa le PQQ-2Na + e fai ma meaʻai faʻalesoifua maloloina mo tagata matutua sei vagana ai fafine maʻitaga ma fafine susu.

O le mea moni, i le avea ai o se mea fou, PQQ ua lauiloa mo ona aafiaga lelei i meaʻai ma le soifua maloloina. Ona o lana galuega mamana, maualuga le saogalemu ma le mautu lelei, o loʻo i ai se faʻalauteleina o le atinaʻe i le fanua o meaʻai aoga.

I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le malamalama, ua ausia e le PQQ le faʻamaoniaga sili ona atoatoa ma faʻaaogaina lautele e fai ma faʻaopoopoga meaʻai poʻo meaʻai i le Iunaite Setete, Europa ma isi atunuu ma itulagi. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o tagata faatau i totonu o le atunuʻu, matou te talitonu o le PQQ o se meaʻai fou o le a fausia ai se lalolagi fou i le maketi i totonu o le atunuʻu.

dfgnf


Taimi meli: Feb-20-2024
  • twitter
  • facebook
  • linkedIn

GALUEGA FA'ATASI O FA'ATA'IGA